Vestingstad Groenlo

De historische bakermat van Havezate Marveld.

Groenlo (Grol, Grolle) is ontstaan in het begin van de zevende eeuw. De geschiedenis heeft haar sporen achtergelaten in het centrum van de stad, maar ook daarbuiten. Met haar grachten en gezellige straatjes is het heerlijk slenteren en ontdekken wat de stad heeft meegemaakt door de jaren heen. U vindt kanonnen, vestingwerken en proeft de sfeer van weleer.

Groenlo vormde in de 16e en 17e eeuw een sterke vesting, die als grensstad herhaaldelijk werd belegerd, vooral tijdens de Tachtigjarige Oorlog. In 1627 werd Groenlo van de Spanjaarden heroverd door Frederik Hendrik tijdens de Slag om Grolle. Deze historische gebeurtenis is vertaald in een groots terugkomend evenement, dat dit jaar in het weekend van 23-24-25 oktober zal plaatsvinden.

Op de plek waar vroeger de oude havezate Marveld stond, is aparthotel Havezate Marveld verrezen met een duidelijke verwijzing naar de historie van het landgoed uit vervlogen tijden. Geheel passend in de herbeleving van Vestingstad Groenlo.

Geïnteresseerd in de bewogen geschiedenis van Groenlo? De Groenlo Vestingstad Express leidt u langs belangrijke hotspots in de stad en omgeving. Een ideale manier om kennis te maken met Groenlo en het Achterhoekse landschap.